Seniorgruppa

Seniortreff med Drammen DF seniorgruppa 5.9.2018

Fikk hyggelig besøk av Drammen Døveforening seniorgruppa.

Se bilder her.

Seniorgruppa Amsterdam turen 11.-14.6.2018

Seniorgruppa Vilnius, Litauen turen 23.-27.10.2017.

Se bilder her.

Seniorgruppa arrangere Vilnius turen den 23.-27. oktober 2017.

Det var til sammen 12 personer som var med og en tolk som var med også.

Det ga trygghet for oss å ha tolk. Vi tok flyet fra Vigra Flyplass direkte Kaunas Flyplass.

Det var komplisert å ha med å gjøre hos Wizz air. Store problemer med innsjekking (boardingkort) som jeg klarer ikke via nettside å skrive ut boardingkort. Det medfører ekstra kostnader og noen ble også avkrevd avgift for litt for store bagen. Da endelig satt oss på plass og kom flyvertinner og omplasserer oss til vindu/ midt seter pga sikkerheten, ble litt kaos. En ansatte på flyplassen hjalp meg med å ordne boardingkort tilbakeveien, så gikk bra.

Ettertiden fikk jeg vite at det måtte ringe servicekontoret for å få sete nr. og så jeg får skrive ut boardingkort på hotellet. Vi landet Kaunas og forhånd bestilte maxi taxi og tok 1 time og 15 min til Vilnius. Alle sjekket inn rommet etterpå tok vi oss matbit McDonalds sene kvelden. Dagen etter tok vi en tur til gamle del i byen ser rundt omkring. Var innom markedsplass, var mye rart å se deres kultur både mat, klesveien og krim krams ting. Det er for det meste koser oss. Onsdag tok vi tur inn med taxi til KGB museet. Vi tok inn museet gratis for vi er døve. Det var både trist, tragisk og gyselig historie som viser denne museet. Noen var litt sjokkerte og kvalmende. Det har pågått historie fram til 1991 da Litauen tok uavhengighet. Etterpå rusler vi paradegata til kafeen og tok en matbit. Fortsatte gikk vi til katedral og fikk sett inni deretter gikk vi rundt elva tilbake gamle bydel til hotellet. Det tok hele dag. Om kvelden spiser vi på pizza sjappe, koselig sted med hyggelige servitør.

Torsdag etter gode frokost tok vi taxi til TV tårn. Det var kjente 1991 frigjøring kampen Litauiske folk tok kontrollen TV tårn mens russiske stridsvogn truer utenfor plassen. Vi tok opp tårnet på 165 meter høye tårn hvor kafeen ligger og snurrer rundt på 55 minutter. Fikk sett utover nesten flate landskapet. Så tok vi også taxi til store Akropolis shopping senter. Det fleste handler forskjellige ting og noen av oss satt og spiste litauiske spesialiteter. Det var faktisk gode mat. Da tok vi taxi tilbake hotellet og fikk slappe av litt på ettermiddag. Om kvelden tok vi samme pizza sjappe og bestilte en bedre middag, det var så nydelig middag.

Fredag opprant dagen med gode frokost og slapper av. Noen tok en liten spasertur og venter maxi taxi skulle komme og hente oss til flyplassen. Da vi endelig kommet fram flyplassen og skulle sjekke inn. Da diverse episoder fra ansatte på flyplassen gjorde så vanskelig for oss. At vi begynner å bli lei av dette. Det ser ut folka lager egne regler eller tilpasser sine måter. Måtte innrømme for et styr. Tilslutt var det også rotete med sete nr på flyet. Alle har nesten forskjellige og samme sete nr, ga vi opp og fant ledig sete. Heldigvis hadde vi med våre dyktige tolker Unni. Hun gjorde mye for oss. Takk Unni:) Da vi endelig landet var det storm og piskete regn på tvers, måtte vi springe inn og så vi rakk ikke ha det til alle. Takk for en flott tur og takk til Seniorgruppa for vel gjennomført arrangement.

Skrevet av Harald Oppigård.

Seniorgruppa & åpen kirke på DF 7.12.2016

Det er blitt tradisjon for seniorgruppa og åpen kirke arrangere julebord. Nydelig biffgryte med tilbehør og dessert, kaffe. Det holdt også på med lotteri. Det er blitt koselig stunder.

Se bilder her.

Adventfest for senior/ Døves Menighet 9.12.2015

Dette blir endring av dato. Ny dato for seniorgruppa og Døves menighet skal arrangere adventfest på Volsdalen kirke fra kl. 11.00. - 14.00. pga bestilling av mat, frist 6.12. påmelding til Døveprest Odd Erling.

Seniorgruppa tur Folkestad 7.5.2015

Seniorgruppa tur rundt Ålesund- Folkestad 7.5.2015

Seniorgruppa arrangerer tur med 2 biler til sammen 8 personer som tok tur til Folkestad og besøkte Kjellaug Rønnestad grav. Prest Odd Erling holdt en liten minnetale for Kjellaug og lagt ny friske blomster. Så tok en tur innom til Kjellaug sin barndomshjem og ekteparet som kjøpte gård har pusset opp til en ukjennelige hus, såpass er forandret huset og er blitt flott hjem. Videre tur over til Nordfjordeid og stoppet på en kafeteria. Alle bestilte nydelige potetball med tilbehør, bortsett fra Leder Viggo ikke spiste, men han tok pommes frites:-) Og videre til Grodås og sett rundt på campingplass så videre til nye Kvivsvegen. Det stoppes også på Paddeland som er Europas største bestander. Så dro alle hjem etter 7,5 timers rundtur. Alle var fornøyd med turen og en flott vær.

Bilder fra turen.